kako napraviti mejl

Kako napraviti mejl adresu

Mora li i ta mejl adresa? Pa, izgleda da mora. Došlo je vreme kad vam je neophodno korišćenje raznih društvenih mreža, internet prodavnica, pametnih uređaja, digitalnih šaltera i svuda vam traže – mejl adresu.

Kreiranje email adrese je jednostavan proces, sa par popunjenih polja i još toliko klikova, dobićete svoje sanduče i operativnu mejl adresu pomoću koje vam se otvaraju razne nove mogućnosti.

Šta je to email i kako se koristi? Najjednostavniji odgovor je da otvaranjem mejl adrese dobijate svoje viruelno sanduče u koje vam pristiže pošta i preko koje šaljete poruke. Vašem sandučetu možete pristupiti sa različitih uređaja i podaci su vam dostupni iz bilo kog dela sveta.

Postoji veliki broj kompanija koje nude usluge besplatnog otvaranja mail naloga, neke od najpoznatijih su: Gmail, Hotmail, Yahoo.

Ovde ćemo objasniti kako da otvorite mejl adresu na servisu kompanije Google, Gmail (džimejl). Prednosti otvaranja Gmail adrese su u tome što ovaj nalog kasnije možete uvezati sa ostalim Google servisima, kao što su YouTube, Chrome pretraživač, Google mape, Play prodavnica sa aplikacijama za android…

1 – Posetite stranicu gmail.com i kliknite na opciju “Otvorite nalog” u gornjem desnom uglu.

2 – Unesite sve tražene podatke: Ime i Prezime, Korisničko Ime, Lozinka i Potvrda (ponovljena lozinka). S obzirom na veliki broj korisnika, verovatno će vam trebati nekoliko pokušaja dok ne pronađete unikatno korisničko ime, koje će biti i vaša mejl adresa u ovom formatu: korisničkoime@gmail.com Kada ste popunili sva polja, kliknite na “Dalje”.

3 – Unesite dodatne informacije koje služe za bezbednost i pomoć ukoliko eventualno zaboravite lozinku. Kliknite na “Dalje”.

4 – Pojaviće vam se stranica Privatnost i uslovi korišćenja, pomerite slajder na dole i kliknite na dugme “Prihvatam”.

Čestitamo, napravili ste email adresu.

Exit mobile version