lepe vesti
poklon za useljenje

Poklon za useljenje

Sadržaj

Poklon za useljenje, odakle početi? Ići kod nekoga na useljenje je jedna veoma lepa i divna stvar. Jer, složićete se, kada neko reši stambeno pitanje, kada konačno ima svoju adresu i svoj kutak za sreću, rešio je dobar deo tereta u životu. A, kada sve to znate i idete kod tog nekoga, dovoljno je da uz osmeh i flašu pitkog vina, date svoj doprinos toj sreći. A poklon za useljenje? Baš ono pravi poklon, pitate se?!

U zavisnosti od mogućnosti, kupite ono šta smatrate da bi vlasnicima novog doma moglo biti korisno, a šta za prvu ruku još nisu kupili. Mogućnosti su različite, baš kao i potrebe. Pa da vidimo šta biste to mogli poneti kao poklon za useljenje.

Mali kućni aparati odlično rešenje

Sa ovom vrstom poklona nikada nećete pogrešiti. A, znate li zašto? Zato što se u kući kuva, secka, mesi i svaki, pa i onaj najmanji aparat koji će doprineti boljem krajnjem ukusu, nikada nije viška. Pa tako, kao odličan poklon za useljenje tu je secko. Stari dobri secko koji secka šta god hoćete. A, ako taj secko ima i opciju da meša i bledna, onda je on zapravo multipraktik, kome će se svako obradovati.
Ako baš niste sigurni da li novostečeni vlasnici doma imaju nešto od toga, a vi uzmite napr. aparat za galete, poznatiji kao aparat za bakin kolač. Super ideja, zar ne? Pa uz poklon provučete i informaciju da vi baš volite slanu varijantu, tako da ubuduće možete očekivati druženje uz omiljene zalogaje. A, ako ste uz druženje pre za neki zdrav napitak, a vi im poklonite cediljku za citruse. Mali, slatki, praktični i korisni poklon koji će sigurno koristiti tokom čitave godine.

Ako vam ništa od navedenog nije zanimljivo, a vi prosurfujte malo eshopovima bele tehnike, sigurni smo da ćete već nešto zanimljivo pronaći.

Praktične i korisne sitnice

Sitnica nikada dosta. A, ako znamo da sitnice čine život lepšim, nije li dobro baš neku od njih pokloniti dragim ljudima. Pa tako, set podmetača za sto, može biti odličan poklon za useljenje u stan. Još, ako imaju zanimljive, inspirativne ili šaljive poruke, poklon je pun pogodak.
Stalak za ključeve je odlična stvar, posebno za one ljude koji ključeve stalno drže po džepovima i nikada ne znaju gde su. Ako su vaši prijatelji baš takvi, eto rešenja za poklon za useljenje. Stalak može biti u vidu kućice, koja visi na zidu, u formi posudice ili kutije zanimljivog oblika. 

Ako znate da domaćini preferiraju vino, siguran i koristan poklon mogle bi biti čaše za vino ili vinski set sa vadičepom i zatvaračem flaše. Ne samo da je koristan, ovakav poklon je i veoma drag jer dokazuje da poznajete svoje prijatelje.

Otirač ispred ulaznih vrata je, budimo iskreni, više nego korisna stvar. Još ako je personalizovan ili prenosi poruku pre samog ulaska u dom tipa „Izuj se, da te Zorica ne bi izula“ ili „Isključi peglu“, u pitanju je top poklon za useljenje.

Pored navedenih, u sitnice možemo nabrojati još i dasku za serviranje hrane, poslužaonik, sobne papuče nesvakidašnjeg dizajna ili ukrasnu kutiju za čajeve (ovo, ako znate da su vaši prijatelji ljubitelji čaja).

Zaključak za naš kraj, a njihov nov početak

Kada krenete na slavlje svojih prijatelja koji su rešili veliku stavku u životu, a to je stambeno pitanje, budite saveznici u njihovoj sreći. A, kao poklon za useljenje, ponesite ono što možete. Pokušajte da bude i lepo i korisno. Ali ono što je važno, neka bude iskreno, sa ljubavlju i „od srca“, jer jedino se to srce na kraju i pamti, sve ostalo je prolazno.