lepe vesti
viber funkcije

Korisne Viber funkcije koje možda ne koristite

Sadržaj

Grupni audio i video pozivi

Takozvani „konferencijski pozivi“ su sve traženiji u poslednje vreme, uglavnom zbog pandemije koronavirusa. Na Viberu je, zato, nedavno povećan broj sagovornika u grupnim audio pozivima, najpre na 10, a potom i na 20 korisnika. Video pozivi takođe sada mogu da sadrže do 20 ljudi.

Koristite lozinku

Ako ne želite na neko čita vaše poruke, možete staviti Viber lozinku. Sam mesendžer nema takvu opciju, ali ovaj koristan program možete lako preuzeti u bilo kom App Store i instalirati ga za par minuta.

Viber za Desktop

Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za koršćenje i na kompjuteru. Besplatno se instalira, a podržava i Windows i Mac. Sinhronizacija sa sadržajem na telefonu se podrazumeva.

Sklonite profilnu sliku od nepoznatih korisnika

Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, udite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i uklonite sa „Prikaži svoju sliku“. Sada, korisnici koji nisu na vašoj listi prijatelja, neće videti vašu sliku.

Kreirajte sopstvene stikere

Koristeći stiker editor funkciju, možete da menjate oblik stikera, ukrašavate ih tekstom, emodžijima ili drugim stikerima. Ovakav stiker paket može sadržati do 24 stikera, a dostupan je i za Android i za iOS.

Sakrijte status o pregledu poruka

Da pošiljalac poruke ne sazna da ste pročitali njegovu poruku, uđite u „Podešavanja“, izaberite opciju „Obaveštenja“ i skinite je sa opcije „Prikaži pregled poruke“

Nestajuće/samouništavajuće poruke

Jedna od novih funkcija o kojima se već dosta pričalo jesu nestajuće/samouništavajuće poruke. Korisnicima je omogućeno da podese tajmer na određeni vremenski interval za poslatu poruku, posle koje će se poruka sama obrisati. Odbrojavanje za brisanje počinje od momenta kada primalac pročita poruku.

Sakrijte informaciju kada ste bili na mreži

Uđite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i isključiti status „Na mreži“. Čak, i ako uđite u Viber o tome niko neće saznati.

Moje beleške

Još početkom 2020. godine Viber je predstavio „Moje beleške“. To je posebni odeljak unutar četova, u kojima možete kreirati i organizovati svoje obaveze, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove.