lepe vesti
kako napraviti viber grupu

Kako napraviti Viber grupu

Sadržaj

Istraživanja iz 2020. godine pokazuju da je Viber i dalje ubedljivo najzastupljenija aplikacija za komunikaciju u Srbiji. Video pozivi, poruke, razmena slika i emotikona, deo su svakodnevnice velikoj većini korisnika bilo da se nalaze u android, iOS ili windows okruženju.

U specifičnom gde su digitalna okupljanja preko noći postala normalna stvar, Viber grupe se koriste za formiranje skupa porodice, prijatelja, poslovnih partnera, ekipe sa fudbala, drugara iz škole, kako bi međusobno razmenjivali zajedničke poruke iz sfera interesovanja.

Kako napraviti viber grupu?

Uputstvo za android aplikaciju:

PRVI KORAK

Otvorite Viber aplikaciju na vašem uređaju

DRUGI KORAK

Izaberite „chat“ prozor u kom vam se nalaze sve prepiske

TREĆI KORAK

Kliknite na okruglu ikonicu „piši“ koje se nalazi u donjem desnom uglu, sa nacrtanim prozorom za poruke i ljubičastom pozadinom.

ČETVRTI KORAK

Iz padajućeg menija koji se pojavio, izaberite prvu stavku sa vrha „new group“

PETI KORAK

Iz liste vaših kontakata izaberite članove vaše novoformirane zajednice, klikom na svaki kontakt pojedinačno ili korišćenjem pretrage. Iznad polja za pretragu izdvajaće se profilne slike svih izabranih članova.

ŠESTI KORAK

Klikom na ikonicu za potvrdu u gornjem desnom uglu, vaša novoformirana grupa je kreirana i spremna da im pošaljete prvu poruku dobrodošlice.

Uputstvo za iOS aplikaciju:

PRVI KORAK

Otvorite Viber aplikaciju na vašem uređaju

DRUGI KORAK

Izaberite „chat“ prozor u kom vam se nalaze sve prepiske

TREĆI KORAK

Kliknite na ikonicu „piši“ koja se nalazi u gornjem desnom uglu aplikacije.

ČETVRTI KORAK

Iz menija koji se pojavio, izaberite stavku „new group“

PETI KORAK

Iz liste vaših kontakata izaberite članove vaše novoformirane zajednice, klikom na polje pored svakog kontakta pojedinačno ili korisite mogućnost pretrage za filtriranje liste kontakata. Iznad polja za pretragu izdvajaće se profilne slike svih izabranih članova.

ŠESTI KORAK

Klikom na oznaku za potvrdu u gornjem desnom uglu, vaša novoformirana grupa je kreirana i spremna da im pošaljete prvu poruku dobrodošlice.