lepe vesti
deset godina instagrama

Instagram slavi deseti rođendan

Sadržaj

Pre deset godina na današnji dan na App Store pojavila se aplikacija za razmenu fotografija. Toga dana niko nije slutio da će Instagram postati jedna od najpopularnijih društvenih mreža koja će zaludeti ceo svet.

Prvu fotografiju na ovoj mreži postavio je jedan od osnivača Majk Kreiger 17 jula 2010. godine kao test za aplikaciju. Loš kvalitet, ali i sam ugao fotografisanja najbolje opisuje kako je bila zamišljena ova aplikacija.

Tada nije bilo storija, video zapisa ili zvuka, već je postojala samo opcija da se postavi fotka razmere 1:1. Već u prvim danima je bilo jasno da će nešto veliko da se rodi od aplikacije koja je napravljena bez velikih očekivanja. Nedelju dana nakon lansiranja, prijavilo se 100.000 ljudi. Ostalo je istorija…

Kako je obeležen instagram rođendan

Da proslavi rođendan Instagram je omogućio da se promeni njihova ikona, privremeno, pa možete da se vratite na stari izgleda u obliku kamere polroida ili da iskoristite neki od njihovih renutnih logoopcija poput one sa bojama prajda ili monohromnu opciju. Uz to, aplikacija nudi mogućnost da vidite sve svoje storije poslednje tri godine.

Da biste ovo aktivirali morate da odete na Settings u samoj aplikaciji svajpujete do kraja na dole dok se ne pojave emoji.