lepe vesti
tiktok

Poznati ste na TikTok mreži? Unovčite to na Instagram Reels!

Sadržaj
Facebook je TikTok influenserima sa najvećim brojem pratilaca ponudio na stotine hiljada dolara da pređu na Instagram Reels.

U trenutku kada američke vlasti razmišljaju o zabrani popularne aplikacije TikTok, taj servis za distribuciju krtkih video snimaka suočava se sa još jednim velikim izazovom.

Instagram Reels

Instagram, popularna aplikacija u vlasništvu Facebooka, sprema se da, početkom avgusta, lansira svoju novu opciju za kratke video snimke – Reels. Upravo zbog toga, Facebook je TikTok influenserima sa milionima pratilaca dao prilično „zanimljive“ ponude ne bi li ih namamio da se presele na Instagram Reels, piše Wall Street Journal.

Reels je široko shvaćen kao ozbiljan pokušaj Facebooka da preotme deo TikTok-ovog „tržišnog kolača“. Inače, ta video platforma u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, u aprilu je premašila broj od dve milijarde daunoada.

U takvoj situaciji, Facebook je navodno zatražio od kreatora TikTok sadržaja da ubuduće svoje video snimke postavljaju isključuvo na Reels ili prvo na Reels nalog, pa tek onda na ostale mreže. Za uzvrat im je ponuđena novčana naknada za svaki video, uz obavezu da potpišu ugovor prema kome će detalji dogovora morati da ostanu tajni.

U okviru ovog svog najnovijeg poslovnog poteza, Facebook je TikTok influenserima sa najvećim brojem pratilaca ponudio stotine hiljada dolara, prvenstveno onima koji se saglase sa time da postuju svoje video snimke iskljulivo na Reels platformi.

TikTok vs Reels

Ovo, inače, nije prvi put da se dve kompanije direktno sukobljavaju oko svojih najvećih influensera, konstatuje Forbes. Prethodno je TikTok pokrenuo reklamnu kampanju na Facebooku i Instagramu, a prošlog četvrtka je pokrenuo finansiranje u iznosu od 200 miliona dolara, prvenstveno namenjeno zadržavalju najznačajnijih influensera, a time zadržavanju njuhovih pratilaca i privlačenju novih.