lepe vesti
kako obrisati instagram

Kako obrisati instagram nalog

Sadržaj

Došao je taj dan. Shvatili ste da previše vremena trošite na društvenim mrežama. Rešili ste da se posvetite fizičkim aktivnostima, čitanju knjiga, ali… i dalje vam taj Instagram odvlači pažnju i tera da planove otpočnete sa „Sutra ću“. Deaktiviranje naloga jednostavno ne radi, iskušenje je preveliko i ne prođe mnogo, a ponovo besomučno skrolujemo u nedogled. Jedino rešenje je trajno brisanje naloga. Ok, ali kako?

Ako ste već pokušali da obrišete Instagram nalog tako što ste tražili „obriši nalog“ dugme po aplikaciji na telefonu, onda znate – to nije moguće. Brisanje Instagrama nije moguće kroz aplikaciju, za ovaj proces potreban vam je pristup nekom od pretraživača, na računaru ili mobilnom telefonu.

Prvi savet, pre nego što se oprostite od naloga zauvek, je da skinete vašu bazu podataka koju ste vremenom napravili.

Obrišite Instagram nalog

1 – Ulogujte se na vaš nalog kroz web browser, a zatim kliknite na „Settings/Podešavanja“ (u gornjem desnom uglu, kliknite na profilnu sliku).
2 – Kliknite na „Privacy & Security/Privatnost i Bezbednost“, a nakon toga u sekciji Data Download/Preuzimanje Podataka kliknite na „Request Data/Zatražite Preuzimanje“.
3 – Nakon što unesete mail adresu i kliknete „Next/Sledeće“, Instagram će vam proslediti bazu u roku od 48 sati.

Kada ste sačuvali podatke i dovoljno vremena je prošlo da ste sigurni da brišete nalog, prelazimo na sledeći korak.

Sve što treba da uradite je da kliknete na ovaj link: obriši Instagram nalog.
Na ovoj stranici izaberite razlog za brisanje naloga i potvrdite odluku.

Čestitamo!

Da li mogu da vratim obrisan Instagram nalog

Prošlo je tri dana, oh ne, šta smo to uradili! Ko me je terao da impulsivno brišem nalog, šta sad? Nakon što odlučite da trajno obrišete profil, Instagram će sakriti vaš profil i detalje o nalogu na mesec dana, a nakon toga će trajno obrisati instagram. Ukoliko se u međuvremenu predomislite, dovoljno je da se pre datuma određenog za brisanje ulogujete u aplikaciju sa svojim korisničkim podacima i poništite odluku.