lepe vesti
žigosani u reketu imdb

Žigosani u reketu

Sadržaj

Žigosani u reketu srpska je humorističko-dramska televizijska serija čiji su tvorci Dragan Bjelogrlić i Marko Savić. Premijera serije je bila od 1. novembra 2018. godine, a do sada su izašle dve sezone. Prva ima 44, a druga 45 epizoda.

Serija Žigosani u reketu

Serija „Žigosani u reketu“ prati priču glavnih likova, Voje i Kreše, koji su se nakon mnogo godina sreli sa željom da se vrate svojoj najvećoj ljubavi – košarci. Otkrićete da razne interesne grupe i dalje čine sve da se dočepaju zemljišta na kom je KK Radnik kako bi ostvarili svoje poslovne planove. Saznajte da li će im to poći za rukom ili će im se i ovog puta uspešno u tome suprostaviti Voja, Kreša i prijatelji.

Uloge u seriji

Uživaćete i dalje u ulogama koje tumače Nebojša Dugalić, Filip Šovagić, Dubravka Mijatović, Vesna Trivalić, Svetozar Cvetković, Boda Nonković, Žika Todorović, Aleksandar Rodojčić, Miona Marković, Miša Dragičević, Milica Zarić, Nenad Heraković i mnogi drugi koji su činili uspešnu ekipu iz prve sezone, dok će ima se kao novi član pridružiti Branislav Lečić.

Serija je snimana u Beogradu, Zagrebu, Atini, Sarajevu i u Rusiji.

Nikola Đuričko režirao je nekoliko epizoda, što je zapravo njegov rediteljski debi.

Žigosani u reketu ukratko

Vojislav, nekada uspešni košarkaš, zastranio je u sportske malverzacije. Razmišljajući o pravcu kojim je krenuo njegov život, dolazi na ideju da ponovo uloži u klub u kome je počeo pre nekoliko decenija. Njegov prijatelj i bivši saigrač, Krešimir, negde u Zagrebu trudi se da otplati velike dugove. Jelica i Milovan su uspešni beogradski privrednici — ona vlasnica galerije, on vlasnik novina, i oboje pod naizgled velikim bremenom prošlosti. Dok ona želi da njen sin iz prvog braka, uspešni mladi košarkaš, završi svoju karijeru, njen suprug iz Amerike dovodi svoju ćerku iz prvog braka da mu pomogne oko vođenja medijske kompanije. Kroz seriju prolazi čitava plejada likova, čije se sudbine prepliću na najčudnije načine.

Serija se bavi sudbinom dvojice košarkaša koji nakon vanserijske sportske karijere započinju novi život i pokušavaju da se ostvare u drugim poslovima. Priča govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti, koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela. „Žigosani u reketu” takođe je i priča o drugoj šansi: za prijateljstvo, za oca i sina, propalu karijeru, drugoj šansi za neostvarene talente, drugoj šansi u potrazi za srećom, za generaciju čije su najbolje godine obeležili ratovi.