lepe vesti
hrana za mršavljenje

Hrana za mršavljenje

Sadržaj

Da bi ste uspeli da smršate pored vežbi i smanjenja unetih kalorija hrana za mršavljenje mora svakodnevno da bude na vašem stolu.

Najbolja hrana za mršavljenje

Prava hrana za mršavljenje će vam pomoći da se izborite sa stalnim osećanjem gladi, da prevaziđete umor, depresiju i nedostatak vitamina.Naravno da bi ste smanjili težinu treba imati manje obroke.

Bobice

Grožđe, jagode, maline, kupine, ogrozd, ribizle, borovnice, brusnice, – sve ove bobice sadrže veliki broj korisnih elemenata i antioksidanata. Bobice imaju prirodno slatki ukus i mogu da zamene slatkiše uz mnogo manji unos kalorija.

Jabuke

Jabuke smanjuju apsorpciju masti. Jabuke sadrže vitamin C i kiseline, koje razgradjuju masti, poboljšavaju cirkulaciju krvi u telu,uz poboljšanje kardiovaskularnog sistema, i smanjenje rizika od bolesti kojima je često uzrok gojaznost. Jabuke su odličan prirodan preparat za borbu protiv celulita i masnih naslaga.

Ananas

Ananas sadrži gotovo sve vitamine i minerale. Ima pozitivan uticaj na rad pankreasa, stimuliše aktivnost creva, doprinosi nestanku pigmentacije i uklanja tečnost iz tela. Ananas je bogat supstancama koje sprečavaju nedostatak vitamina.

Grejpfrut

Grejpfrut je bogat vitaminima i mineralima od vitalnog značaja kao što su B2, C, P, karoten, kalijum, kalcijum, eterična ulja,organske kiseline, vlakana. Pomaže da se sagorei masti i ubrza metabolizam.

Grejpfrut pomaže izbacivanje viška tešnosti iz organizma, ubrzava metabolizam aktiviranjem procesa sagorevanja masti, što dovodi do gubitka težine i eliminiacije toksina.

Ovsena kaša

Ovsena kaša sadrži mnogo korisnih supstanci, među kojima poseban značaj imaju jedinstvene amino kiseline. A zahvaljujući visokom sadržaju rastvorljivih vlakana ovsena kaša snižava holesterol u krvi.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži širok spektar vitamina i minerala B, C, P, PP, K, kalijum, bakar, fluor, cink i druge a vitamina C u zelenom čaju ima više nego u soku od pomorandže. Tu je takođe mnogo kalijuma, fluora, bakra, joda i cinka.

Sir

Sir je veoma koristan proizvod sa potpunim sastavom amino kiselina, mlečne masti, mnogih elemenata u tragovima, od kojih su najvažnije kalcijumove soli.

Heljda

Heljda – jača kapilare i detoksikuje jetru, veoma je korisna za creva, posebno za zatvor, ona je poznata po svojim svojstvima za snižavanje holesterola, pomaže kod osteoartritisa, a takođe pomaže u oslobadjanju od blage depresije.

Heljda sadrži puno proteina i veoma malo ugljenih hidrata. Heljda je bogata amino kiselinama, gvožđem i vitaminima B1, B2, B6, PP.Telo dobro apsorbuje minerale iz heljde: jod, soli, kalcijum, fosfor…

Jaja

Jaja – ne samo da su hranljiva ona čak pomažu da se smanji povećan apetit. Ako jedete 1-2 kuvana jaja za doručak, biće vam potrebno 330 kalorija manje tokom dana.

Pileće meso

Pileće meso sadrži više proteina, a manje masti nego junetina i svinjetina. Piletina ima sve esencijalne amino kiseline, bogata je gvožđem, fosforom, vitaminima A i B.

Belo povrće

Karfiol, kupus, luk, beli luk – svi su bele boje i bogati supstancama koje pomažu da izgubite težinu.

Sočivo

Sočivo je veoma hranljiv i zdrav proizvod. Jela od sočiva su meka i prijatnog ukusa. Sočivo i pasulj sadrže mnogo proteina, koji se lako vare i nisu manje kvalitetni u odnosu na kvalitet proteina iz mesa. Sočivo je bogato esencijalnim amino kiselinama koje su potrebne našem telu kao i vitaminima i mineralima.

Tamno zeleno povrće

Zeleno povrće, sadrži dosta hranljivih materija i od pomoći je u procesu gubljenja težine.

Jogurt

Jogurt se koristi u mnogim dijetama za gubljenje težine i to veoma uspešno.Pije se jogurt (do 0,5 litara dnevno) što dovodi do ubrzanja metabolizma, brzog izlučivanja u telu nagomilanih toksina i produkata metabolizma, poboljšanje performansi kardiovaskularnog sistema, jetre, bubrega i drugih unutrašnjih organa.