lepe vesti
zeleni čaj za mršavljenje

Zeleni čaj za mršavljenje

Sadržaj

Izgubite kilograme uz zeleni čaj

Zeleni čaj je jedan od najboljih prirodnih preparata za mršavljenje jer on razgrađuje masti i, kao rezultat toga, pomaže da se oslobodite viška kilograma.Glavni uslov za uspešno mršavljenje je da svaki dan, pijete zeleni čaj.

Mršavljenje uz pomoć zelenog čaja je moguće ako jedete puno voća i povrća, ali ne isključuje meso, ribu, mlečni proizvode, jaja. Dakle, možete da zaboravite na osećaj gladi ali pazite da ne jedete masno i slatko a takodje smanjite i upotrebu testenina,belog hleba i peciva.

Svakoga dana bi trebalo popiti barem tri šole zelenog caja najboje bez šećera.

Zeleni čaj smanjuje apetit.Šolja zelenog čaja može dati osećaj sitosti, a posle malo salate i šolje zelenog pića, nećete želeti da pojedete sve ćufte uz pire krompir a kamo li desert.I to je upravo ono što je potrebno za žene koje brinu o svojoj liniji i zdravlju. Međutim, to ne znači da zeleni čaj treba u potpunosti zameniti za ručak ili večeru kako mnogi misle da treba da izgleda mršavljenje.

Preskakanje obroka usporava metabolizam pa će efekti njegovog ubrzanja biti potpuno anulirani.Najbolje je jesti više malih obroka svakoga dana ,tako ćete najbolje mršaviti. Ako očekujete bebu, preporučujemo Vam da se o količinama zelenog čaja koje možete piti dogovorite sa vašim lekarom.

Vitamini i mineralne materije u zelenom čaju

Lišće zelenog čaja (za razliku od crnog) nije izloženo fermentaciji, pa je ovo piće riznica vitamina, makro i mikroelemenata.

U 1 g suvog lišća čaja ima:
17,8 mg kalijuma (6-8 šoljica zelenog čaja pokrivaju oko 2 / 3 dnevnog unos kalijuma)
4.7 mg kalcijuma
0,3 mg gvožđa
2 mg magnezijuma

Elementi u tragovima: bor, barijum, cink, bakar, aluminijum, mangan, kobalt, molibden, hrom.

Po sadržaju vitamina, zeleni čaj je superioran u odnosu na mnogo povrće i voće:

Vitamin C (u svežem nesušenom lišću čaja je 4 puta više Vitamina C nego u limunu.

Grupa B vitamina

P i PP. u 3 šolje zelenog čaja sadrži se dnevna potreba ovih vitamina. Zeleni čaj treba piti svež,ako prodje više sati od njegove pripreme izgubiće se vitamini i proteini a napašće ga i bakterije.