lepe vesti
jačina noktiju

Jačina noktiju i zdravlje ruku

Sadržaj

Ruke i nokti su odraz zdravlja. Ako imate negovane, čvrste i zdrave nokte, verujte, svi oko vas će primetiti koliko ste zdravi. Koža ruke takođe mnogo odaje o Vama. Lep manikir svakako mora biti profesionalno odrađen da bi ostavili dobar utisak o sebi. Kako to da postignemo? Vrlo lako, samo pratite naša uputstva.

Negujte svoje ruke uvek kad je moguće. Koristite puno kreme koji će najviše delovati tokom noći. Znači, nabavite glicerinsku kremu i navalite! Važno je da to nikad ne zaboravite. Pored toga pokušajte što više da mažete svoje ruke i tokom dana. Zimski period je vrlo surov i mnogo šteti koži, kosi i noktima. Zbog tih razloga posebnu brigu posvetite licu, rukama i kosi. Ako već govorimo o zimi, moramo napomenuti zaštitnu funkciju kape, šala i naravno rukavice. Rukavice možete koristiti i već tokom septembra. U to vreme često pada kiša, koja takođe negativno utiče na kvalitet zdravlja kože. Ako ste stalno u pokretu imajte uvek kod sebe kremu za ruke i rukavice.

Nokti su ogledalo zdravlja

Nokti na rukama tokom nedelje rastu i do jednog milimetra. Da bi bili blistavo zdravi, potrebno ih je redovno skraćivati. Za ove namene su najbolje turpije, ali ne one metalne, već isključivo staklene ili kristalne, koji nežno neguje nokat. Na taj način ćete dobiti perfektnu konturu. Nije sve jedno vreme sređivanja noktiju, jer posle tuširanja nokti se omekšaju i to je nepovoljna struktura za turpijanje. Perfektne zanoktice su takođe vrlo bitne za savršen izgled ruku. Nakon određene kupke koja se radi uveče, u mlakoj vodi stavite sredstvo za omekšanje kože i posle nekoliko minuta može da počne pritiskivanje kože na noktima. Zanokticu ni slučajno nemojte odseći, jer ona štiti nokat u području rasta od prljavštine i infekcija. Oštećenja zanoktice mogu dovesti do bolnih upala koje sprečavaju zdrav i lep rast nokta.

Ukoliko imate jako oštećene nokte, preporučujemo da u apoteci kupite neki lek ili vitamin koji će da učvrsti nokat i dati im jačinu, kao i visok sjaj.

Odstranjivači laka za nokte mogu biti jako opasne. Obavezno kupujte one koje ne sadrže u sebi aceton. Pre nanošenja laka za nokte odstranite stari lak i tek tada krenite sa novim lakiranje. Postoje kvalitetniji lakovi koji imaju hranljivi karakter, tj. sadrže vitamine za jačanje noktiju.
Nadamo se da smo Vam pomogli oko zaštite ruku.

Nemojte zaboraviti da su ruke vrlo vidne i svi primećuju lepe i negovane nokte. Pokušajte da pratite naše savete i bićete neodoljive!