lepe vesti
kako napraviti mejl

Kako napraviti mejl adresu

Sadržaj

Mora li i ta mejl adresa? Pa, izgleda da mora. Došlo je vreme kad vam je neophodno korišćenje raznih društvenih mreža, internet prodavnica, pametnih uređaja, digitalnih šaltera i svuda vam traže – mejl adresu.

Kreiranje email adrese je jednostavan proces, sa par popunjenih polja i još toliko klikova, dobićete svoje sanduče i operativnu mejl adresu pomoću koje vam se otvaraju razne nove mogućnosti.

Šta je email adresa?

Šta je to email i kako se koristi? Najjednostavniji odgovor je da otvaranjem mejl adrese dobijate svoje viruelno sanduče u koje vam pristiže pošta i preko koje šaljete poruke. Vašem sandučetu možete pristupiti sa različitih uređaja i podaci su vam dostupni iz bilo kog dela sveta.

Postoji veliki broj kompanija koje nude usluge besplatnog otvaranja mail naloga, neke od najpoznatijih su: Gmail, Hotmail, Yahoo.

Ovde ćemo objasniti kako da otvorite mejl adresu na servisu kompanije Google, Gmail (džimejl). Prednosti otvaranja Gmail adrese su u tome što ovaj nalog kasnije možete uvezati sa ostalim Google servisima, kao što su YouTube, Chrome pretraživač, Google mape, Play prodavnica sa aplikacijama za android…

Kako napraviti mejl adresu na Google gmail.com

1 – Posetite stranicu gmail.com i kliknite na opciju „Otvorite nalog“ u gornjem desnom uglu.

2 – Unesite sve tražene podatke: Ime i Prezime, Korisničko Ime, Lozinka i Potvrda (ponovljena lozinka). S obzirom na veliki broj korisnika, verovatno će vam trebati nekoliko pokušaja dok ne pronađete unikatno korisničko ime, koje će biti i vaša mejl adresa u ovom formatu: korisničkoime@gmail.com Kada ste popunili sva polja, kliknite na „Dalje“.

3 – Unesite dodatne informacije koje služe za bezbednost i pomoć ukoliko eventualno zaboravite lozinku. Kliknite na „Dalje“.

4 – Pojaviće vam se stranica Privatnost i uslovi korišćenja, pomerite slajder na dole i kliknite na dugme „Prihvatam“.

Čestitamo, napravili ste email adresu.