lepe vesti
močvara serija rts

Močvara – Nova serija na RTS

Sadržaj

Mračna serija je premijeru imala prošle nedelje na kanalu Superstar TV – ove subote je gledajte na kanalu RTS. Gledaoci u Srbiji su prošle nedelje imali priliku da pogledaju prvu epizodu serije „Močvara“, reditelja Olega Novkovića, po scenariju Milene Marković. Prva sezona ovog ostvarenja koje nosi atmosferu skandinavskih noir filmova ima deset epizoda, a ko je propustio da pogleda početak na kanalu Superstar TV, imaće priliku da to učini ove subote (12.09.) na RTS-u.

Partnerski projekat producentske kuće Firefly je napeta policijska priča o potrazi sa ubicom, koga juri glavni junak, inspektor Nikola, a koga tumači Goran Bogdan, bivši huligan.

U uzavrelom gradu Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve spaja slobodouman stil života, i to što su majke sinova. Sinova koji nemaju očeve. Dece koja odbijaju da govore. Napeta policijska potraga za manijakalnim serijskim ubicom trajaće 10 epizoda i otkriće mračne tajne iz prošlosti, a junake uvući u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja.

Opis dešavanja u seriji

Serija prati inspektora Nikolu (Goran Bogdan), bivšeg huligana, koji mora da se suoči sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama kako bi otkrio manijakalnog ubicu. Što mu je bliži u istrazi, to je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje. Ovo je priča o grehu i žudnji, o ljubavi i mržnji, ovo je priča o prijateljstvu koja počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati. Ovo je najzad i priča o jednom gradu koji lagano tone u močvaru svoje prošlosti.