lepe vesti
Google Pixel 4a

Google Pixel 4a je konačno stigao

Sadržaj
Google Pixel 4a je konačno zvanično predstavljen. Nakon nekoliko meseci najava i odlaganja, novi telefon kompanije Google našao se na tržištu.

Savršen mobilni telefon?

Prvi utisak koji stičemo je da je reč o jednom „keep it simple“ rešenju, gde je korisniku predstavljen jednostavno telefon. Ovaj model nema različite modele, poput izbora boja ili XL varijante, jedino je dostupan sa OLED ekranom veličine 5.81 inč rezolucije 1080x2340px. U mat crnom plastičnom kućištu nalazi se Snapdragon 730G čipset, uz 6GB rama i 128GB skladišnog prostora. Ne postoje različite varijante telefona ni po performansama.

Prednja kamera je 8MP, dok se na zadnjoj strani nalazi jedna kamera od 12.2MP, uz opcije Night Sight, Portrait Mode, Top Shot.. kao i stabilizacijom slike. Kvalitet fotografija oslanja se na najnapredniji sistem za obradu na tržištu i parira velikoj većini modela koje imaju po nekoliko kamera ugrađenih u kućište.

Od dodatnih opcija, na poleđini se nalazi touch senzor za otključavanje otiskom prsta, kao i 3.5mm priključak za slušalice. Ovaj telefon ne podržava 5G mrežu, ali postoje glasine da će se pojaviti i Google Pixel 4a 5G u bliskoj budućnosti.

Dostupnost

Google Pixel 4a će biti dostupan na Evropskom tržištu od 20. avgusta, a cena od 340€ ga svrstava u red najboljih telefona srednje klase u odnosu cene i kvaliteta.