lepe vesti
eu dijeta

EU Dijeta

Sadržaj

EU dijeta ili UN dijeta

EU dijeta kako je neki zovu je mnogo poznatija pod nazivom UN dijeta traje 3 meseca i u potpunosti menja metabolizam što dovodi do dugoročnog zadržavanja postignute težine.

Ova dijeta je u svetu medju manje popularnim i poznatim dijetama a njen naziv je „3MD diet“ verovatno jako dug period sprovodjenja ne odgovara ljudima jer svi bi hteli da odmah smršaju iako najčešće u jako dugom vremenskom periodu imaju višak kilograma.

EU ili UN dijeta se zasniva na svakodnevnim promenama vrste hrane što šokira organizam i izaziva trajnu promenu metabolizma.

Jednog dana jedu se proteini, drugog, skrobne namirnice, trećeg ugljeni hidrati, četvrtog voće pa sve ponavljamo. Dijetu treba početi proteinskim danom a redosled od početka netreba menjati.

Za doručak se svakoga dana jede voće i to u parovima… dve jabuke ili dve kruške, dve breskve itd. ako imate sitno voće kao što su maline, kupine, trešnje možete pojesti jednu šaku.

Tokom proteinskog dana jesti pre svega meso, ribe i jaja.

Od mesa najbolje je pileće belo, ćuretina, junetina i meso kunića mada možete koristiti sva mesa osim masnog svinjskog. Mesne preradjevine izbegavati zbog njihovog često nepoznatog sastava. Jaja je najbolje koristiti kao kuvana. Tokom proteinskog dana ne jede se hleb.

Tokom skrobnog dana jedite povrće pasulj, grašak, boraniju, šargarepu, krompir itd. Povrće je najbolje koristiti kao kuvano.

Uz obroke možete pojesti parče integralnog hleba.

Za večeru isto kao i za ručak.

Tokom dana ugljenih hidrata jedite testenine špagete, makarone, peciva picu, čokoladu, sladoled, kolače, tortu. Naravno s količinama ne treba preterivati.

Hranu ne treba meriti ali budite svesni da ste na diijeti.

Tokom voćnog dana jede se samo voće tokom celog dana.

Posle sedam ponavljanja ovakvih jelovnika dolazi dan vode ili bolje reći gladovanja tog dane se pije samo voda.

Dijeta se nastavlja proteinskim danom rezultati su u ovom periodu vidljivi ali mnogima nedostaje motivacija da izdrže do kraja.Ako se dijeta prekine doći će do brzog povratka težine od pre dijete.

Alkohol, gazirana pića i zašežereni sokovi su strogo zabranjeni, količinu kafe treba smannjiti na jednu šolju dnevno, a poželjno je da se pije nezasladjen zeleni čaj.

EU ili UN dijeta jeste duga i naporna ali su rezultati odlični s njom nije problem skinuti 20 i više kilograma i to trajno.

Oni koji misle da nemogu izdržati bolje da ne počinju za njih su napravljeni Herbalife preparati za mršavljenje koji omogućavaju gubitak kilograma bez mnogo muka i u mnogo kraćem periodu.