lepe vesti
dijeta mesečeve mene

Dijeta mesečeve mene

Sadržaj

Dijeta mesečeve mene za mršavljenje

Kad nastupe mesečeve mene menjaju se atmosferski pritisak i kretanje vode.Mesec utiče na plimu i oseku a pored ovih spoljašnjih procesa i u našem telu se menja metabolizam (distribucija vode i minerala).

Kada je pun mesec voda „ide“ unutar ćelija i u međućelijski prostor, a za vreme mladog meseca nastupa obrnut proces: voda se kreće iz ćelija i tkiva.S obzirom na ova dešavanja, možete povremeno da pratite dijetu meseceve mene koja će unaprediti procese kretanja vode u telu, očisti telo i aktivirati eliminaciju masti i toksina.

Dijetom meseceve mene tokom punog meseca, na osnovu unosa tečnosti, može da se povuče višak vode iz međućelijskog prostora i spreči njena akumuliracija.Ona vam omogućava da se borite protiv zadržavanja tečnosti.Dijeta za mlad mesec izbacuje iz tela vodu, toksine i stimuliše lipolizu (toplenje masti).

Prednost ovog jednokratne ishrane je da razbija navike u ishrani, „šokira“ telo, pomaže da se u potpunosti iskoriste rezerve enzima (koji su neophodni da bi se varila hrana i apsorbovale hranljive materije.

Svaka od dve „mesečeve“ dijete mogu se sprovoditi na dva načina: kratka (24 sata za pun mesec i 36 sati za mlad Mesec) i proširene (do 6 dana).

Dijeta za vreme punog meseca

24 sata: počinje uoči punog meseca posle večere i traje 24 sata. Meni uključuje samo tečnosti. Možete piti običnu vodu (izvorsku vodu ili mineralnu), sveže sokove, koji imaju diuretičko dejstvo.Najolje je da iscedite sok od svežeg voća i povrća. Rezultat : gubite 250 grama do 1 kg,oslobadjate se viška tečnosti i čistite telo.

Dijeta mesečeve mene 6 dana

6 dana (uključujući i 1 dan gladovanja koji počinje s početkom faze punog meseca): Na prvi dan jede se samo sirovo i kuvano povrće.Naredna dva dana i dva dana posle gladovanja jedu se samo ananas i pečurke (trebalo bi da jedete četiri puta dnevno).Ananas ima diuretičko dejstvo i sprečava apsorpciju masti u crevima.Trebalo bi da jedete pečurke kuvane sa začinima ili sa malo maslinovog ulja .Pečurke sadrže malo kalorija i dosta proteina,koji su hrana za mišiće.

Upozorenje:ova dijeta ne bi trebalo da traje duže od šest dana (uključujući i dan gladovanja!) Možete čak i da je ograničite na tri dana, na primer, dan sirovog i kuvanog povrće, onda dan gladovanja koji počinje kada je pun mesec i dan pečuraka i ananasa.

Rezultat – efikasno čišćenje tela i gubitak težine od 1-3 kg, u zavisnosti od trajanja dijete.

Dijeta za mlad mesec

36 sati: dijeta počinje u 18:00 dan uoči pojave mladog meseca i traje od tri dana. Meni uključuje supe i čorbe od povrća bez testenine 4-5 puta dnevno. Supa može biti napravljena od vašeg omiljenog povrća (šargarepe, krompira, paprike, pasulja,kupusa).Supe od povrća su dragocene zbog diuretičkih svojstava, ali da bi se izbegla monotonija, možete jednom dnevno, jesti čorbu od piletine,telećeg mesa ili ribe.

Rezultat – intenzivno čišćenje tela i gubitak težine od oko 1,5 kg Ako jedete samo supu od povrća, gubitak težine može biti i veći.

Dijeta za mlad mesec za 6 dana

6 dana: Tri dana pre mladog Meseca i naredna dva dana jedete samo sirovo i kuvano povrće.Od početka dana mladog meseca uveče do sleseće večeri ne jedete ništa i pijete samo vodu.Ne zaboravite da morate prilagoditi ishranu vašim potrebama. Nema potrebe da se dijeta izokrene u mučenje, ako osećate jaku glad pojedite još malo supe.Dijeta ne bi trebalo da traje duže od 6 dana.

Rezultat – gubitak telesne težine od 1-3 kg, u zavisnosti od trajanja.