lepe vesti
kada ili tuš kabina

Kada ili tuš kabina?

Sadržaj

Tuš kabina ili kada?

Čini se da je ovo pitanje veka, večiti izazov izbora između opuštanja i praktičnisti. Svaki put kada treba renovirati kupatilo, ova dilema je gotovo neizbežna. Izbor će pre svega uticati na organizaciju i opremanje ostalog dela prostora u njemu. Naravno, najbolji izbor bi bio da ne moramo da se odreknemo ni jedne alternative, ali to nije uvek moguće.

Mali prostori, male i uske sobe, na raspolaganju samo jedno kupatilo: Šta odabrati u tom slučaju? Kroz ovaj tekst pomoćićemo vam da dublje upoznate benefite i manjkavosti i tuširanja u tuš kabini i kupanja u kadi . Na taj način ćete informisano i inteligentno izabrati opciju koja savršeno odgovara vašim potrebama i zahtevima.

Birajte svesno. Na odabir, osim estetike i ličnog ukusa, treba da utiče jedan vrlo važan faktor: to su vaše potrebe i zahtevi. Pre nego što nastavite sa ovim važnim izborom, postavite sebi ovaj niz pitanja:

  • Koliko puta dnevno se posvećujem ličnoj higijeni?

  • Koliko vremena imam svakodnevno da se posvetim svojoj ličnoj higijeni?

  • Ima li u kući starih ili osoba sa invaliditetom?

  • Ima li dece u kući ili ću ih imati?

  • Koliko prostora ima u okruženju?

Ovo je samo jedan primer ritualnih pitanja koje treba razmotriti pre promena ili renoviranja u kupatilu. Zapamtite da vaše potrebe i zahtevi uvek moraju biti na prvom mestu.

Kada: Prednosti i nedostaci

Vratite se kući nakon stresnog dana i prepustite se opuštanju i želji da razmazite sami sebe uz toplu kupku, mirisne sveće, muziku u pozadini i čašu dobrog crnog vina. Ovo je sigurno prva slika koja se nekom pojavi u glavi čim se spomene reč “kada”.

Pre nego što u odluci prevagne ova slika udobnosti i uživanja, uzmite u obzir i najneugodnije posledice brzopletog izbora, koji će vremenom dovesti do toga da se osećate nezadovoljnim. Uvek morate da imate na umu da je neophodno da u kupatilu imate dovoljno prostora da se lako i slobodno krećete. Sa ekonomskog aspekta, potrošnja vode za punjenje kade je četiri puta veća od potrošnje prilikom tuširanja.

Kada je idealni rešenje ukoliko imate decu jer omogućava da ih na brz i zabavan način okupate. S druge strane, ukoliko u kući žive i stare osobe ili osobe sa poteškoćama u kretanju, standardna kada uopšte nije rešenje koje treba uzeti u obzir.

Za ovu kategoriju osoba, penjanje preko ivice kade prilikom ulaska i izlaska iz nje, mogu predstavljati realan rizikod padova, samim tim i do povreda. Ovaj problem može se prevazići kadama sa bočnim vratima i sedištem, koje omogućavaju ulazak, izlazak i boravak u kadi bez ikakvih poteškoća. Ovakve kade su napravljene i dizajnirane tako da ne postoji opasnost od izlivanja vode ukoliko pazite na male mere predostrožnosti kao što je ulazak pre punjenja i izlazak nakon potpunog pražnjenja

Jedna od najlepših karakteristika kada je što nije vezana samo za kupatilo već se zaista može koristiti i kao nameštaj u drugim prostorijama, poput dnevne sobe ili spavaće.

Tuš kabina: prednosti i nedostaci

Prvi pridev koji vam pada na pamet, kada razmišljate o tuširanju, je praktičnost, brzina i ušteda prostora. Za razliku od kada, zauzimaju vrlo malo prostora pa je stoga idealno rešenjeza one koje imaju premalo ili usko kupatilo. Pored toga, postoje i ugaone tuš kabine koje su postavljene pod uglom u nivou zidova kupatila i tako štede još više prostora. S obzirom da prosečno tuširanje traje oko 5 minuta, to će vam omogućiti manju potrošnju vode.

Tuš kabina je najbolje rešenje za one koji obično imaju malo vremena, brz tempo života a ne žele da odustanu od temeljne i redovne higijene. Najbolje su rešenje za stare osobe i osobe sa poteškoćama u kretanju jer mogu biti opremljene odgovarajućim sedištima i rukohvatima.

Tuš kabine nemaju mogućnost ležanja ali one moderne mogu itekako imati funkcije za opuštanje. Mogu biti odlično usklađene sa modernim i prefinjenim dizajnom i izgledati sofisticirano.

Ukoliko imate dovoljno prostora kao i dobar budžet da sebi priuštite prednosti i blagodeti i tuš kabone i kade, kombinujte, udovoljite i sebi i svojim čulima. Očigledno je fantastično uživati u najboljem iz oba ova “sveta”.