lepe vesti
ogledalo za kupatilo

Ogledalo za kupatilo

Sadržaj

Ako bi morali da biramo koje prostorije su najomiljenije u kući, sigurni smo da bi jedna od njih bila kupatilo. Ne samo da se osvežavamo, kupatilo nam pruža onaj trenutak mira, opuštanja i brzog obnavljanja energije. Posebno veliki komfor pružaju današnja, moderna kupatila, koja svojim sanitarijama i nameštajem čine pravu malu relaks zonu. Ali kupatila su i mesta u kojima se sučavamo sa sobom i mesta gde sebe možemo da pogledamo u lice. Bukvalno. A za to su nam potrebna ogledala za kupatilo. Sad, ako ste takav tip, pa vam je potrebno posmatranje i iz drugih uglova, u kupatilu možete imati i više ogledala. Šalu na stranu, u pitanju su delovi, bez kojih se nijedno kupatilo ne može zamisliti.

Oblik i veličina ogledala

Kakvo ćete ogledalo izabrati, zavisi od vaših potreba, ali i od toga kako će ono uticati na izgled kupatila. Danas na tržištu postoji veliki broj ogledala za kupatila različitih veličina i oblika. Nema pravila kada je veličina u pitanju. Suština je da ono bude funkcionalno i da bez problema možete uživati u svom odrazu. Nekada je za to dovoljno jedno, a nekada može biti kombinacija više komada.
Kako želimo da kupatilo izgleda najbolje moguće, cilj je da izaberemo i ogledalo u tom duhu. Nekada se možete koristiti dizajnerskim trikovima. Primera radi, ukoliko raspolažete malim prostorom, izaberite što veća ogledala za kupatilo, koja će, optičkom varkom, učiniti da vam prostor izgleda veći.
Danas uglavnom dominiraju kružna i ovalna ogledala za kupatilo, ali veoma često krajnji izbor su i modeli nepravilnih geometrijskih oblika.

Ogledalo sa LED svetlom

Ova vrsta ogledala za kupatila sa led svetlom u pozadini, karakteristična su za nova, moderna kupatila. Jednostavnog dizajna, bez okvira i ramova, odlično su rešenje za ljubitelje minimalizma. Pored odličnog ambijenta koji stvaraju u kupatilu, ogledalo sa led svetlom troši manje lektrične energije, dugotrajnije je i daje daleko jasniji odraz. Za razliku od ogledala sa drugačijim osvetljenjem gde se svetlost gubi u samom ogledalu, kod ove vrste ogledala ona je usmerena direktno na korisnika, što zna biti veoma korisno kod šminkanja.

Ormarići sa ogledalom

Većina kupatila ima ugrađenu ovu vrstu ogledala. U pitanju je viseći kupatilski nameštaj gde je ogledalo najčešće postavljeno između dva ormarića, ili je smešteno sa jedne strane. Ovakva ogledala za kupatilo su veoma kompaktna, zauzimaju malo prostora, funkcionalna su sa prostorom za odlaganje kozmetike, jednostavna za korišćenje, sa ugrađenim svetlom na prekidač.
Ormarići sa ogledalom pojavljuju se u raznim bojama, materijalima, dezenima i kao takva savršeno se uklapaju u tadicionalna, rustična, ali i moderna kupatila.

Ogledalo za šminkanje

U pitanju je moderna varijanta ogledala koje se koriste u frizerskim i kozmetičkim salonima. Međutim, ona su i must have današnjih dama. Prednost ovog ogledala je u njegovoj detaljnosti i preciznosti, te je šminkanje dovedeno do perfekcije i u kućnim uslovima, naravno, ukoliko imate smisla za šminkanje.
Ogledalo za šminkanje javlja se u različitim oblicima, veličinama, sa osvetljenjem, u boji ili sa različitim dekorativnim detaljima. Veoma često se montira zajedno sa kozmetičkim ormarićem, tako da utiče na estetiku, ne samo korisnika, nego i prostora u kome se montira.
Na osnovu svega navedenog, ostaje nam da zaključimo da su ogledala veoma važan funkcionalni i estetksi deo kupatila, te prilikom njihovog izbora treba voditi računa da budu u skladu sa vašim potrebama.