lepe vesti
mau mau pravila igre

Mau Mau pravila

Sadržaj

Mau Mau je popularna kartaška igra slična igrama kao što su UNO ili Crazy Eights. Evo kako se igra:

Opšti pregled Mau Mau igre

Broj igrača: Idealno 3-6 igrača.

Cilj igre: Prvi se osloboditi svih karata i izbjegavati dobijanje kaznenih karata.

Oprema: Standardni špil od 52 karte. Neki igraju s džokerima, ali to nije obavezno.

Mau mau pravila Igre

Podela karata: Svaki igrač dobija 5 ili 6 karata (broj može varirati). Ostatak karata čini vučni špil, a jedna karta se okreće licem na gore da formira odbacivački špil.

Tok igre: Igrači naizmenično igraju karte. Karta koja se igra mora odgovarati boji ili rangu karte koja je trenutno na vrhu odbacivačkog špila.

Specijalne karte

Sedam (7): Sledeći igrač mora vući dvije karte, osim ako ima i on sedmicu, u kojem slučaju sledeći igrač vuče ukupno četiri karte, i tako dalje.

Osmica (8): Igrač može „preskočiti“ sledećeg igrača.

Dama (Q): Igrač može promeniti boju.

As (A): Menja smer igre.

Džokeri (ako se koriste): Obično imaju funkciju sličnu dami ili neku drugu specijalnu funkciju.

Mau i Mau Mau: Kada igraču ostane jedna karta, mora reći „Mau“. Ako to ne uradi i neko ga uhvati, mora vući kaznenu kartu. Kada igrač igra svoju poslednju kartu, treba reći „Mau Mau“.

Završetak igre: Igra se završava kada jedan igrač odigra sve svoje karte.

Kaznene karte: Ako igrač ne može da igra odgovarajuću kartu, mora vući kartu sa vučnog špila. Ako i dalje ne može igrati, red prelazi na sledećeg igrača.

Mau Mau varijacije

Pravila Mau Mau mogu se razlikovati u zavisnosti od regiona ili grupa igrača, posebno kada su u pitanju specijalne karte i kazne. Neki dodaju dodatne specijalne karte ili pravila za dodatnu zabavu i izazov.

Mau Mau je jednostavna i dinamična igra pogodna za sve uzraste. Pravila su laka za naučiti, a igra uključuje elemente strategije i sreće.