lepe vesti
spa bazen

Spa bazen

Sadržaj

Savremeni način života, svakodnevne obaveze i nedostatak vremena, sve više su karakteristike naše svakodnevnice i uzrok hroničnog umora i nezadovoljstva. Kako doskočiti takvoj situaciji , pitate se. Odgovor treba tražiti u svakodnevnim stvarima koja nas opuštaju, relaksiraju i vraćaju nam energiju. Jedan od najstarijih vidova obnove energije je uživanje u toploj vodi. Rimljani su nekada koristili parna kupatila, a nama su na raspolaganju spa bazeni u dvorištu.

Šta su spa bazeni

Bazeni manjih dimenzija u kojima se putem grejača ili drugih sistema vrši zagrevanje vode, a sistemom različitih mlaznica, masaža i opuštanje i duha i tela. Svima nam je poznato koliko i obično tuširanje ima blagotvorno dejstvo na nas, a zamislite kada uronite u toplu kupku. Zadovoljstvo u najavi. I ne samo to. Spa bazeni se postavljaju na otvorenom, u vašem dvorištu ili terasi, gde u saradnji sa prirodom čine lične velnes centre. Zadovoljstvo zagarantovano.

Spa bazeni ili kako korisnici vole da ih nazivaju đakuziji za dvorište su zadovoljstvo na duge staze, te je veoma važno pre same kupovine, povesti računa o kupovini i ugradnji kvalitetnih modela. Kako se mogu koristiti tokom čitave godine, spa bazeni su izloženi različitim vremenskim prilikama i temperaturnim klackalicama, te je jedna od ključnih stavki materijal od koga su napravljeni. U ovim slučajevima birajte đakuzije koji su napravljeni od akrilne mase, koja je otporna na prirodne, ali i ljudske izazove.

Jedan od najpoznatijih domaćih proizvođača koji je se bavi proizvodnjom spa bazena je Favorit. Porodična firma sa dugom tradicijom u ovoj oblasti, koja stalnim ulaganjem u proizvodnju i sirovine, garantuje visoko kvalitetne modele spa bazena.

Kako odabrati spa bazen

Pored kvaliteta i vrste samog materijala, koji uz adekvatnu upotrebu i održavanje garantuje dugotrajno i sigurno korišćenje, pre kupovine i izbora modela spa bazen neophodno je povesti računa i o ovim stvarima.

Broj osoba

Jasno vam je da i kada kupujete auto, vodite se time koliko osoba će se u proseku voziti u njemu, odnosno koliko vam je velika porodica. Kada su spa bazeni u pitanju, bitno je znati koliko osoba će isti i koristiti. Nije isto da li su u pitanju dve, četiri ili više osoba. Naravno uvek postoji opcija da ga ukućani naizmenično koriste, ali šta je sa doživljajem da je za vas kompletno zadovoljstvo onda kada ga koristite sa vama dragim osobama?!

Broj osoba je veoma bitan, jer utiče i na dimenzije spa bazena, ali i na komfor i na krajnu cenu, koja je, složićete se, veoma bitna u celoj kupovini.

Oblik i dimenzije

U zavisnosti od broja korisnika, želje za komforom, ali i od veličine raspoloživog prostora gde će se spa bazen montirati zavisi i veličina samog modela. Favorit u svojoj ponudi ima spa bazene različitih veličina. Pa tako njihove dimenzije za đakuzi namenjen za dve osobe iznosi 1600X1500mm, za tri osobe  2180X1600 mm,  za četiri 1600X1500mm, ali i 1980X1980mm, za šest 2160mm, odnosno 2130X2130mm.

Kao što možete videti u nekim slučajevima veličina nije proporcionalna broju korisnika. Razlog toga je oblik spa bazena, ali i komfor koji oni pružaju. Prema obliku, za svoje dvorište možete birati đakuzije kružnog, pravouglog i kvadratnog oblika. A, koji će se od njih naći u vašem prostoru zavisi od vaših afiniteta, prostora na koji će biti montiran, kao i sredstava koje ste nameravali da izdvojite. Izbor postoji, odluka je vaša.

Funkcije

Spa bazeni su kade za uživanje koje vam mogu pružiti različite vidove opuštanja. Kakvo će uživanje biti zavisi od vaših potreba, ali i od funkcija koje vam spa bazeni pružaju. Pored hidro masaže koja blagotvorno deluje na mišiće, ali i cirkulaciju i opuštanje organizma, tu su i aero mlaznice, aromaterapija, kao i terapija bojama, odnosno hromoterapija. A, ukoliko želite da uživanje u toploj kupki, uz čašu omiljenog pića, upotpunite i opuštajućom muzikom, znajte da postoje modeli koji mogu pružiti i to zadovoljstvo.

Cena spa bazena

Prilikom istraživanja i razmišljanja koji model spa bazena bi bio najidealnija opcija za vašu porodicu, primetili ste da postoje znatne razlike u cenama. I to je skroz za očekivati. Modeli se međusobno razlikuju po vrsti, da li su na naduvavanje ili fiksni akrilni bazeni, prema kvalitetu, da li su veći ili manji i koje funkcije imaju i kakv komfor pružaju. Koji će vaš izbor biti, zavisi od vaših mogućnosti i vaših potreba. Kupovina i ugradnja spa bazena je ulaganje u zdravlje, u život i svakodnevno funkcionisanje.

Prilikom kupovine, ukoliko vam uslovi dozvoljavaju, nemojte da vam samo cena bude presudni faktor. Nekada je bolje na početku uložiti više u opuštanje koje će se vremenom kompezovati većom produktivnošću i jačim organizmom. Drugim rečima, isplativije je što pre uložiti u relaks masiranje, da ne biste kasnije ulagali u terapijsko masiranje.

Ono na šta treba obratiti pažnju pre same kupovine jeste i od koga kupujete. Favorit  je domaća porodična firma koja se odlikuje dugogodišnjim radom i velikim iskustvom. Kod njih ne samo da možete kupiti spa bazene visokog kvalitea, oni su uvek tu da vam pruže savet, ali i i rezervni deo, servis i tehničku podršku. Jednostavno rečeno, komfor i sigurnost na duge staze. Taman toliko da uživanje bude kompletno. A kada je uživanje u pitanju, ono nema cenu.