lepe vesti
najbolja pizza

Umetnost pravljenja savršene pizze

Sadržaj

U svetu gastronomije, malo jela je toliko voljeno i raznoliko kao što je pizza. Ako postoji jedna stvar koja razdvaja prosečnu picu od istinske umetnosti, to su tajne majstora pizze – majstora koji su posvetili svoj život savršavanju ovog omiljenog italijanskog specijaliteta.

Kvalitet sastojaka

Jedna od najvažnijih tajni majstora pizze je korišćenje najkvalitetnijih sastojaka. Od svežeg paradajza i maslinovog ulja do lokalnih sireva i italijanskog brašna tipa 00, majstori pizze znaju da su sastojci ključni za stvaranje bogatog i kompleksnog ukusa.

Savršeno testo

Testo je osnova svake dobre pizze, i majstori pizze znaju da je ključno da testo bude mekano, elastično i sa pravilnom količinom vazdušnih mehurića. Tajna leži u pažljivoj kombinaciji brašna, vode, kvasca i soli, kao i u dugom procesu fermentacije koji omogućava da testo postigne savršenu teksturu i ukus.

Spretnost u razvlačenju testa

Razvlačenje testa za picu može izgledati kao veština koja zahteva godine prakse, a to je upravo ono što majstori pizze posvećuju. Savršena debljina testa i ravnomerna raspodela sastojaka ključni su za stvaranje harmonične i ukusne pizze.

Tajanstvena magija pećnice

Još jedna tajna koja čini da pica majstora bude posebna je pečenje u tradicionalnoj peći na drva. Visoka temperatura i ravnomerno raspodeljena toplota omogućavaju da testo bude hrskavo spolja, ali mekano i sočno iznutra – savršena kombinacija ukusa i tekstura.

Finiš laganim trikovima

Nakon što je pizza izvadila iz peći, majstori pizze znaju da je važno završiti je sa nekoliko ključnih dodataka. Od svežeg bosiljka i maslinovog ulja do parmezana i sušenih paradajza, dodaci mogu podići ukus pizze na potpuno novi nivo.

Kao što vidite, tajne pizza majstora nisu magija, već rezultat posvećenosti, veštine i ljubavi prema ovom jedinstvenom jelu. Ako želite da savladate umetnost pravljenja pizze kao pravi majstor, ovi saveti mogu biti vaš vodič ka savršenoj pici svaki put. 

Poručite najbolju pizza

Ako vam sve ovo zvuči komplikovano, ili vam se samo ne da, što je isto ok, možete poručiti savršenu pizzu pravljenu baš po opisanim koracima. Ukoliko ste sreće da živite ili se nalazite u reonu dostave koju pokriva Pizza Plus Beograd, ostaje vam samo da odaberete omiljenu kombinaciju ukusa i u kratkom roku uživaćete uz ukusni obrok.