lepe vesti
najbolji canon objektivi

Najbolji Canon objektivi

Sadržaj

Canon je jedan od najpoznatijih i najkorišćenijih fotoaparata, koji zadovoljavaju potrebe svakog korisnika, bilo da je on amater ili profesionalac. Najbitniji deo svakog fotoaparata je objektiv, kome je Canon posvetio veliku pažnju. Na osnovu njihovih informacija, tokom 2021. godine, proizveli su više od 150 miliona objektiva za svoje fotoaparate. Prema tome, jasno je zašto je konstatacije da je izbor adekvatnog objektiva zahtevan posao.

Top 5 Canon objektiva

U zavisnosti od namene, budžeta i profesionalnog statusa korisnika, postoji veliki broj različitih objektiva.

Objektiv univerzalne namene

Za sve one momente koje želite da ovekovečite u svojoj fotografiji, odličan saveznik biće vam ovaj Canon zoom objektiv  Canon EF 24-70mm f/4L IS USM. Zahvaljujući promenljivoj žižnoj daljini od 24mm do 70mm, ovaj objektiv idealan je za fotografisanje portreta, ali i širokougaonih pejzaža. Poseduje tehniku stabilizacije slike, tako da je krajnji rezultat fotografija visokog kvaliteta, bez zamućenja ili drugih nepravilnosti. Poseduje automatski, skoro nečujni fokus. Zahvaljujući zaštitama koje ga štite od vlage i prašine, ovaj objektiv, bez posledica, može se koristiti i u ekstremnim vremenskim prilikama.

Objektiv za pejzaž

Odlično rešenje za fotografisanje pejzaža, arhitekture, kreativnih momenata i akcija sa putovanja pružiće vam ovaj širokougaoni objektiv Canon RF 15-35MM F2.8L . Zahvaljujući maksimalnom otvoru blende od 2,8, širokom vidnom polju od 15mm do 35mm, stabilizaciji slike u 5 koraka, moguće je stvoriti izuzetno kvalitetne fotografije sa obiljem detalja, kontrasta, uglova i sa verno prikazanim akcijama.

Ovaj objektiv namenjen je za profesionalce, koji će uz njega i svoje znanje fotografiju učiniti boljom i savršenijom.

Objektiv za portrete

 Kada je portret u pitanju, odlične fotografije sa oštrinom kojom se zanemaruju detalji,a ističe suština daje ovaj Canon RF 85mm F1.2L USM DS objektiv. Prepoznatljiv je po stvaranju kreativnih fotografija, a sve to zahvaljujući jedinstvenom DS premazu. DS premaz istaknute delove fotografije van fokusa prikazuje kao mekane svetlosne diskove, pri čemu portret dolazi do izražaja, sa pozadinom kreativnog potencijala.

Pored portreta, ovaj objektiv zahvaljujući velikoj brzini motora prilikom fokusiranja i gotovo nečujnom radu, omogućava brzo hvatanje detalja i diskretno fotografisanje na ulici. Svoje performanse najbolje iskazuje u rukama profesionalaca. Ukoliko mu se može nalepiti neka mana, onda je to svakako viša cena.

Makro objektiv

Profesionalni makro objektiv RF 100mm F2.8L Macro IS USM, je prvi makro objektiv u svetu koji ima uvećanje od 1,4X stvarajući odlične fotografije. Zahvaljujući njemu, fotografisanje iz neposredne blizine je veće nego inače. Blenda od devet krilaca, kao i maksimalni otvor blende od 2,8, nastaju kvalitetne, kreativne fotografije, čak i pri lošem osvetljenju. Krasi ga velika stabilnost prilikom fotografisanja, kao i inovativni motor koji daje brz i veoma tih fokus. Izborom ovog objektiva mikro svet će konačno biti predstavljen u svom svom sjaju.

Objektiv za noćno fotografisanje

Objektiv Canon RF 50mm F1.8 STM daje odličan odnos cene i kvaliteta. U pitanju je mali, kompaktni, lagani objektiv koji širokim otvorom blende omogućava stvaranja veoma upečatljivih fotografija. Zahvaljujući brzom motoru, brzo hvata fokus, tako da nijedan bitan trenutak neće biti nezabeležen. Pored portreta odličan je i za snimanje, a široki otvor blende od 1,8 propušta do osam puta više svetlosti, omogućavajući fotografisanje pri manjoj količini svetlosti. Zaključujemo da je ovaj objektiv za svaku preporuku i pristupačan širem krugu korisnika, od amatera do profesionalaca.