lepe vesti
imax cineplexx galerija

Otvara se prvi Imax bioskop u regionu: Cineplexx Galerija

Sadržaj

Novi bioskop Cineplexx Galerija Belgrade će gledaocima ponuditi najveće platno u multipleks bioskopu u regionu, ukupne površine 336 m2 i dužine 24m, što je skoro dva puta veće od teniskog terena, kao i IMAX® tehnologiju, koja bioskopsko iskustvo podiže na najviši mogući nivo na svetu. Filmske scene snimljene posebnim kamerama, ogromno platno, laserski projektor, oštrija slika, širi spektar boja i precizan zvuk na 12 kanala koji se širi iz zvučnika postavljenih svuda po sali deo su ajmaks tehnologije pomoću koje će bioskopska publika od sada doživljavati filmove u „Sinepleksu“ u Beogradu.

Ovaj multipleks jedini je bioskop u ovom delu Evrope koji je uveo ajmaks (IMAX) tehnologiju za prikazivanje filmova, kaže Aleksandra Garić, iz kompanije „Sinepleks“, uvodeći danas novinare u salu sa platnom ukupne površine od 336 kvadratnih metara ispred 492 sedišta u Tržnom centru „Galerija“.

I platno u ovoj sali, kako navode u „Sinepleksu“, veliko kao dva teniska terena, „najveće je bioskopsko platno u multipleks bioskopu u regionu“.

IMAX sistem

IMAX® predstavlja potpuno jedinstven sistem, koji se sastoji od niza novih tehnologija, počev od IMAX® kamere, filmskog formata, specijalnog projektora i na kraju same bioskopske sale. Džinovsko platno i svi elementi IMAX® tehnologije će postaviti nove standarde gledanja filmova kod nas, jer je ova tehnologija sinonim za kristalno čistu sliku, laserski precizan zvuk i poseban raspored sedišta u sali, koja je izgrađena prema specijalnim kriterijumima tako da je svako mesto najbolje.

Ajmaks kamere, predstavljene kao kamere sa do sada najvećom rezolucijom, hvale i reditelji poput Kristofera Nolana, Stivena Spilberga ili Zeka Snajdera. Jasno je da takvi efekti najbolje dolaze do izražaja u spektaklima, a i 4K laserski projektor kreiran je upravo da bi odveo publiku „u najveće blokbastere današnjice“.

„Novi bioskop Cineplexx Galerija Belgrade će postati regionalni centar potpuno novog doživljaja filma zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji koju donosimo“, najavio je rukovodeći partner Cineplexxa Kristof Papusek.

Kao prednosti ove tehnologije predstavljene su oštrina slike koja je „realnija od realne“ u svim detaljima, bolje svetlo i kontrast u odnosu na dosadašnju standardnu sliku, kao i širi spektar boja.

Doživljaj dvodimenzionalne ili 3D slike na tom projektoru dodatno pojačava i precizan zvuk snimljen na 12 kanala iz zvučnika postavljenih sa svih strana, pa i na plafonu (mogu i da se pomeraju po potrebi), pa on postaje toliko prodoran da povremeno „može i fizički da se oseti“.

Kao prvi film koji će publika moći da vidi u novoj tehnologiji u tom multipleks bioskopu najavljen je „Godzila protiv Konga“, za koji će ulaznice biti puštene u prodaju već od sutra. Na pitanje o ceni ulaznica, u „Sinepleksu“ navode da će, pošto je „ajmaks tehnologija premijum format i podiže bioskopsko iskustvo na najviši mogući nivo“, to značiti i skuplje karte nego u drugim bioskopima, odnosno za 3D projekcije 990 dinara, a za 2D projekcije vikendom 790 dinara.

Najveći bioskop u Srbiji će zauzimati površinu od preko 4.000 m2 sa ukupno 9 sala i više od 1.700 sedišta. U tri sale biće zastupljena ATMOS tehnologija i Real D Ultimate platno, a u ostalim JBL Sound Performance zvuk. Cineplexx Galerija Belgrade će ponuditi i izuzetnu udobnost u vidu specijalnih sedišta – elektronska sedišta (VIP deluxe), sofe, lovebox i ljubavna sedišta. Prvi put u Srbiji, u ovom bioskopu će biti postavljeni i automati za kupovinu ulaznica.

„U ovoj sali prikazivaćemo sve nove filmove dostupne u ajmaks tehnologiji. Počinjemo sa „Godzilom protiv Konga“, prikazaćemo „Mortal kombat“ u aprilu, a ako ne bude novih naslova, prikazivaćemo i one starije snimljene u istom formatu. Zamislite „Avatar“ na ovaj način“, kaže Aleksandra Garić.

Galerija Belgrade je najveća regionalna šoping, gastronomska i zabavna destinacija, koja će posetiocima, pored najsavremenijeg bioskopa, ponuditi poznate brendove u premijum izdanjima, restorane i kafiće sa jedinstvenim konceptom, kao i inovativne zabavne formate.