lepe vesti
trčanje za mršavljenje

Trčanje za mršavljenje

Sadržaj

Trčanjem do manje kilograma

Kako smršati? Ovo pitanje postavljamo vrlo često, ali zaista je teško pronaći pravi odgovor. Naše telo je sistem koji radi upravo u režimu koji mu odredjuje naš način života. Nedostatak kretanja i neaktivnost su faktori koji ometaju njegovo pravilno funkcionisanje i dovode do procesa kojim telo pošto ima višak energije iz hrane , usporava i počinje da je skladišti kao „rezervu“, koja se čuva u obliku sala.

Nažalost, mnogi ljudi sa prekomernom težinom ne kreću se mnogo, većina njih su uglavnom upoznati sa koristima od trčanja ali imaju i mnoge nepoznanice i ne odlučuju da zaista jednog dana počnu da trče.

Koliko dugo treba da trčimo?

Kada treba da počnem?

U koje vreme je najboljebolje da se trči?

Da je korisno da se trči u podne?

To je korisno da se trči u večernjim satima?

Da li je isto trcanje na traci?

Kako da trčim da smršam?

Kako da dišem dok trčim?

Trčanje za mršavljenje

Trčanje je jedan od najefikasnijih načina za mršavljenje.Pošto u procesu funkcionisanja naših tela u velikoj meri ubrzava metabolizam i na taj način postoji potršnja ogromne količine energije.

Tokom tršanja sagorevamo kalorije, ispunjavamo kiseonikom čitav krvotok, i kao posledicu toga, ceo organizam, koji počinje da radi efikasnije, a mi poboljšavamo naše zdravlje.

Preporučuje se da se ograniči štetna hrane, i dodaju druge vrste opterećenja.

Trčanje pomaže da izgubite na težini, ali morate zapamtiti da to nije lek za sve. Za mršavljenje je neophodno prilagoditi ishranu. Ako ste zaista odlučili da izgubite na težini, trčanje za mršavljenje, bar, kao osnova fizičkog napora, najpogodnije je za vaše potrebe.

Najbolje je početi postepeno, prilagodjavajući telo na novo za njega neočekivano opterećenja. Period adaptacije zavisi od individualnog fizičkog stanja svake osobe. Ali u svakom slučaju, najbolje je da počnete sa trčanjem od oko 15-20 minuta.

Idealno mesto za trčanje – je, naravno, put u šumi, predgrađa ili u polju. Ali, zbog urbanog života to je praktično neizvodljivo opcija. Pokušajte da nađete blizu vašeg mesta stanovanja park ili stadion. To su mesta sa više svežeg vazduha, manje automobila, a samim tim i manje izduvnih gasova.

Da biste pokrenuli proces mršavljenja trebalo bi da trčite brže i duže što iscrpljuje telo i donosi umor i slabost posle trčanja.

Odlična kombinacija su brzo trčanje i lagani džoging naizmenično. U ovom režimu, povremeno dajemo jako opterećenje srcu, izazivajući ga da ubrza sve procese organizma, uključujući i metabolizam i sagorevaje kalorija i višak masnoća.

Lagano trčanje je pogodno za početnike, nemojte pokušavati da trčite brzo dok ne steknete kondiciju i ne naviknete telo.

Ako osećate prejak umor i srce vam prebrzo radi zastanite i odmorite, gojaznim ljudima nije lako da steknu brzo potrebnu kondiciju.

Izaberite pravu obuću za trčanje. Važno je da se rizik od povreda smanji na minimum. Bol dok radi u podnožju – prvi znak nepravilnog obuće.

Kada je bolje da se trči? Da li je bolje da se to radi ujutru ili uveče? Takva pitanja se postavljaju od strane početnika trkača koji su već iskusili korist od trčanja, ali žele da dodatno povećajuu efikasnost.trčanje ujutro je korisno za mršavljenje. To nije samo naučno dokazano, pogledajte mnoge ljude. Džoging na prazan stomak pre doručka će doneti još veće rezultate. Prva dva tri jutra će biti najteže ali, nakon što je započeto ujutru treba da postane navika. iako idete da radite svaki dan tršanje ujutru nije tako teško kao što možda izgleda na prvi pogled. Nakon trčanja, poželjno je da se istušira ​​i doručkuje.

Da li je korisno da se trči u večernjim časovima?

Nesumnjivo, to je mnogo korisnije nego ležati na kauču i gledati televiziju. Iako trčanje uveče gubi efikasnost, mnogi ljudi, zbog njihovog radnog vremena, mogu da se bave trčanjem samo uveče.

Trčanje za mršavljenje stvarno daje dobre rezultate, a pored toga je korisno i za sveukupno zdravlje. Čak i u prvih mesec dana navikavanja, možete izgubiti težinu a ako nastavite da trčite kilogrami vam se neće vratiti kao posle mnogih dijeta, a cilj svakoga ko ima vušak kilograma treba da bude trajno mrsavljenje. Najvažnija stvar je trčati redovno, po mogućstvu svaki dan ili najmanje 3 puta nedeljno. Ako imate veliki višak kilograma i posle nekoliko nedelja nećete baš videti rezultat koji vas oduševljava, ali imajte na umu da postoji vitalnost, lakoća u celom telu, dobro raspoloženje i osećanje energije tokom celog dana.