lepe vesti
gold gondola zlatibor

Gold gondola Zlatibor

Sadržaj

Nakon pet godina od početka radova, zlatiborska „Gold gondola“ počela je sa radom. To je najduža panoramska gondola na svetu, a ujedno i jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, kaže predsednik ove opštine Milana Stamatović.

Cena karte za gondolu

Stamatović kaže da će se, zahvaljujući gondoli, povećati broj turista, kao i da je cilj da u periodu od pet godina zabeleže milion posetilaca. Cena karte do Tornika i nazad za odrasle će biti 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara, a deca do šest godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe.

Prelepi proplanci zlatnog bora, po kome je ova planina dobila ime, mame uzdahe svakog turiste. Čudotvorna klima, mešanje planinskog i morskog vazduha, čini ovu planinu i vazdušnom banjom.

Gold gondola stanice

Na početnoj stanici Gold gondole gradi se najveći na Balkanu Avantura park, koji će ponuditi rekreativno-zabavne sadržaje u autentičnom zlatiborskom ambijentu.

Međustanica je pozicionirana nekoliko kilometara od Zlatiborskog naselja, kod Ribničkog jezera. Na ovoj lokaciji je master planom predviđena izgradnja Zlatnog grada – centra za zdravstveni i sportsko-rekreativni turizam.

Završna stanica, planinski centar Tornik udaljen je od centra Zlatibora 7 kilometara i predstavlja mesto puno zabave i uživanja. Na Torniku postoji mogućnost uživanja u živopisnom pejzažu i pogledu koji se pruža na sve četiri strane sveta.

Sa vrha Tornika vidi se Durmitor, Jahorina, Tara, Ribničko jezero, vrhovi Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Stubno, Semegnjevo, naselje Zlatibor…