lepe vesti
mršavljenje bez dijete

Mršavljenje bez dijete

Sadržaj

Postoje mnoge brze dijete,sve bi one morale voditi ka jednom cilju MRŠAVLJENJU. Svi su obično zainteresovani kako da izgube težinu brzo i lako? ali u praksi to ide mnogo teže javljaju se mnogi problemi a neke rigorozne dijete ostavljaju zdravstvene posledice.Oni koji su čuli za loša iskustva drugih ili su ih sami stekli najčešće su zainteresovani za mrsavljenje bez dijete.

Bez dijete se može smršati ali morate temeljno promeniti navike koje su dovele do viška kilograma.
Evo nekih jednostavnih saveta za mršavljenje.Uzmite ih kao vodič za mršavljenje i posle kratkog vremena ćete početi da gubite težinu.

Saveti za mršavljenje

Mršavljenje savet #1: Ako ste odlučni da izgubite težinu, počnite sa eliminacijom štetnih navika: ograničite slatko, masno, začinjeno, slano, alkohol.

Mršavljenje savet #2: Postepena tranzicija ka niskokaloričnoj ishrani.Nemojte početi sa gladovanjem i preskakanjem obroka da izgubite na težini to neće pomoći. I uopšte, gladovanje je veliko zlo i pogrešan pristup.

Mršavljenje savet #3: Počnite da ograničavate količinu hrane koju konzumirate za večeru.

Mršavljenje savet #4: Izbegavajte ugljenim hidratima bogate slatke i skrobaste namirnice: šećer, med, čokoladu, džem, krompir, beli hleb, peciva, banane,beli pirinač.Oni značajno povećavaju nivo šećera u krvi u kratkom periodu što ima uticaja na njegovo metabolisanje u masti i stvaranje masnih naslaga ispod kože.

Mršavljenje savet #5: Nemorate u potpunosti iz ishrane isključiiti masti.One ne samo da sadrže neophodne komponente za telo, već i eliminišu osećaj gladi.

Mršavljenje Savet #6: Ne pokušavajte da zameni hranu sa vodom. Dnevni unos tečnosti ne treba da bude 1,5-2 litara. Nemojte koristiti destilovanu vodu.

Mršavljenje Savet #7: Isključiti alkoholna pića,gazirane sokove i zašećerene voćne sokove iz tetrapaka.Najbolje je piti samo vodu i sveže cedjene nezašećerene sokove koje sami pravite.

Mršavljenje Savet #8: Očuvati potreban nivo proteina u ishrani zbog ošžčuvanja mišića koji su najveći potrošači kalorija u organizmu.Najbolji izvori su ribe i morski plodovi, nemasna mesa posebno živinsko, mlečni proizvodi, jela od pasulja i soje.

Kako skinuti suvšne kilograme

Postoje mnoge tehnike i načini za mršavljenje. Ako ste dugo bili zainteresovani za pitanje „kako da izgubim težinu brzo i lako“, onda sigurno znate da svi saveti kako da izgubite težinu stvarno ne rade. Mršavljenje Savet #9: Ne jedite previše brzo. Stomak, usta i mozak su povezani,a treba oko dvadeset minuta da mozak primi signal iz stomaka da je stomak pun.U cilju da se osećate dobro i uspešno smršate, morate imati obrok od najmanje 20 minuta.Dakle jedite veoma lagano dobro žvaćite,napravite prekid pa ponovo počnite. Mršavljenje Savet #10: Ne preskačite doručak.On ima veliki uticaj na vaš metabolizam. Vaš metabolizam se ubrzava oko osam sati ujutru i onda opet počinje da usporava.Ako preskočite doručak, vaš metabolizam će veoma brzo usporiti.Potrebno je samo zakasniti tri ili četiri sata sa prvim obrokom da bi počelo stvaranje masnih rezervi.Ako preskočite obrok u toku dana vaš metabolizam će takodje usporiti. Pokušajte da imate male porcije pet ili šest puta na dan i vrlo brzo ćete da vidite rezultate. Mršavljenje Savet #11: Voda. Pijte najmanje osam čaša dnevno.Voda ne samo što ima dobar uticaj na vaše zdravlje,već će vam i pomoći da izgubite težinu. Voda je od suštinskog značaja za metabolizam i sagorevanje masti. Gubitak težine se ne može desiti bez aktivnog metabolizma koji zahteva velike količine vode. Mršavljenje Savet #12: Pokušajte da ne pijete zasladjene napitke.Oni nemaju korisnih supstanci samo prazne kalorije koje goje. Mršavljenje Savet #13: Metabolizam.Ubrzajte vaš metabolizam za čak četrdeset odsto toplom hranom.Studije su pokazale da topla hrana ubrzava metabolizam. Za najbolje rezultate, zameniti majonez ili senf a dodati biber, da se ubrza vaš metabolizam. Mršavljenje Savet #14: Kofein. Da izgubite na težini brzo smanjite potrošnju kofeina.Kofein povećava insulin u telu, što usporava sagorevanje kalorija. Smanjite unos kofeina za barem 50% i vidite šta se dešava. Mršavljenje Savet #15: Aerobik. Studije su pokazale da sagorevanje masti teče brže ako radite aerobne vežbe na prazan stomak. Mršavljenje Savet #16: Nemojte jesti, ako niste gladni! Mršavljenje Savet #17: Nemojte kupovati u prodavnici previše hrane. Dakle, često ćete otići u prodavnicu. Kupiti samo ono što vam je potrebno. Mršavljenje Savet #18: Promenite svoj stil života. Mršavljenje Savet #19: Počnite danas!