lepe vesti
voda za mršavljenje

Voda za mršavljenje

Sadržaj

Voda kao faktor za gubljenje kilograma

Poznato je da postoji mnogo nacina za mršavljenje. Medutim, mnogi od njih nece biti efikasani ako se ne uzme u obzir jednu veoma važan faktor.Taj faktor je – voda. Stoga, da bi izgubili na težini, morate da znate da voda bilo hladna,mlaka ili topla mora da se unosi u dovoljnim kolicinama.

Zašto nam voda omogucava za mršavljenje

Voda uklanja iz našeg tela toksine i otpad, snižava holesterol, obezbeduje optimalnu apsorpciju hranljivih materija i u najvecoj mogucoj meri njihovu transformaciju u energiju. Nutricionisti savetuju da se popije najmanje dve litre vode dnevno. To je oko osam vecih caša. Ne pijte slatku i gaziranu vodu, jer one doprinose dobijanju viška kilograma.

6 saveta za mršavljenje sa vodom

Mršavljenje Savet 1: Tokom dana držite veliku cašu vode u svakom delu vaše kuce : pored kreveta,u kuhinji,u dnevnom boravku, na radnom mestu. Mršavljenje Savet 2: Kada želite da jedete „loše“ namirnice (brzu hranu,slatkiše grickalice), pre toga popijte dve caše mlake vode. Mršavljenje Savet 3: Pijte dve caše odmah posle budenja, a zatim jednu šolju svakih sat vremena tokom radnog dana. Mršavljenje Savet 4: Zameniti caj ili kafu za cašu tople vode sa kašicicom meda . Mršavljenje Savet 5: Dobro je piti kroz slamku – to ce uciniti da pijete sve više. Mršavljenje Savet 6: Zamrzni male komade oljuštenog limuna, pomorandže i limete i koriste ih umesto leda – veoma osvežavajuce, a dobicete i ekstra vitamine.

Pravilan unos tečnosti

Limun takodje pomaže u mršavljenju i odlican je u kombinaciji sa vodom. Voda pre obroka smanjuje apetit, pijte vodu 15 minuta pre svakog obroka. Nemojte preterivati sa količinom, redovno i ravnomerno unosite vodu, a ako trebate da vežbate posebno pazite da ne popijete previše vode jer ce vam smetati. Mršavljenje sa vodom je najlakši način za smanjenje telesne težine, odnosno ako pijete dovoljne količine vode do prekomerne težine neće ni doći, a i mnogo lakše ćemo održati normalnu težinu. Voda je otapalo, a uključena je i u metaboličke procese. Prolazeći kroz ćelijske membrane voda stvara hidroelektrični potencijal, što je izvor telesne energije. Kad nestane te energije, vaše telo šalje mozgu signal za dodatnu energiju. Mozak nažalost ne može prepoznati je li taj signal znak gladi ili žeđi. I zato se događa da smo zapravo žedni, ali tražimo hranu jer mislimo da osećamo glad. Istraživanja sprovedena na Institutu za preventivnu medicinu pokazuju da je većina ljudi sa prekomernom težinom dehidrirana. Voda reguliše sve telesne funkcije, a nužna je za kontrolisanje telesne težine. Ako kod redukcije težine uvedemo samo promene u ishrani, a zanemarimo unos vode, postići ćemo znatno manji uspeh.