lepe vesti
vežbe za skidanje stomaka

Vežbe za smanjenje stomaka

Sadržaj

Skidanje stomaka nakon porođaja

3 najefikasnije vežbe za smanjenje stomaka posle porodjaja Ako imate teškoća u pokušajima da se otarasite svog uvećanog stomaka posle porodjaja, možda patite od diastasis recti, stanja u kome su stomačni mišići  odvojeni kako bi napravili mesta za bebu i tako ostali posle porođaja. Ovo je uobičajeno i vežba može da pomogne.

Most – Vežba I

Lezite na leđa sa savijenim kolenima, stopala ravno na podu i sa rukama sa strane. Udahnite duboko Dok izdišete, polako podignite karlicu nagore, tako da gornji deo tela formira pravu liniju od kolena do ramena, kao što je prikazano. Držite se  za tri četiri sekunde, ponovo duboko udahnite, a zatim izdahnite i polako se vratite  dole.

Modifikovani most – Vežba II

Lezite na leđa sa savijenim kolenima, stopala ravno na podu i sa rukama sa strane. Udahnite duboko i uvucite stomak kao u prvoj poziciji prikazanoj na slici 1 Dok izdišete, polako podignite glavu i vrat sa poda, podižući  ruke na obe strane pored vaših nogu, kao na slici. Budite sigurni da su vaši mišiće stomaka uvučeni unutra Držite se za dva otkucaja srca, onda  još duboko udahnite i polako se spustite dok izdišete.

Vežba III

Lezite na leđa sa savijenim kolenima, stopala ravno na tlu. Podignite noge, jednu po jednu, tako da su vam potkolenicepod 90-stepeni uglom u odnosu na pod. Stavite jednu ruku na stomak i drugu ruku pored sebedole, kao na slici sa dlanom nadole. Uvucite mišiće stomaka sporo što više možete, otvorite noge koliko možete bez popuštanja stomačnih mišića; polako zatvoriti noge i ponovite 10 puta. Postoje i druge slične vežbe za početak vam ove mogu biti dovoljne uz svakodnevno ponavljanje svake vežbe od po 10 puta. Budite svesni da se u periodu od 2 do 3 meseca posle porodjaja sve nemože potpuno stabilizovati ali i da osobe koje vežbaju kasnije imaju manje problema sa uvećanim stomakom.